آموزشگاه بهداشت پیام سلامت

نکاتی راجع به هاری

هاری یک بیماری کشنده است و توسط تمام حیواناتی که می توانند گاز بگیرند مانند سگ، گربه، گاو، گوسفند، روباه، شغال، گرگ، کفتار، شتر و خفاش منتقل می شود.

چنانچه حیوانی به هاری مبتلا شود، ابتدا رفتارش تغییر می کند و بی قرار است و بدون اخطار قبلی حیوانات و افراد اطراف خود را گاز  می گیرد. در این مرحله از بیماری، حیوان مبتلا به نقاط تاریک و سرد علاقه بیشتری دارد و هنگامی که راه می رود دم خود را بین پاهایش قرار می دهد. با پیشرفت بیماری در حیوان دو حالت ممکن است رخ دهد: حالت آرامش و حالت خشمگین.

در حالت آرام حیوان فلج میشود، آرواره اش به پایین می افتد و بزاق از گوشه دهانش جاری می شود. این حیوان قادر به گاز گرفتن نیست.

در حالت خشمگین حیوان مبتلا زوزه می کشد، بزاق دهانش جاری است و تمایل زیادی به گاز گرقتن دارد.

فراموش نکنید که:

  1. هر حیوانی که رفتارش غیر طبیعی شده ممکن است هار باشد.
  2. بزاق حیوان هار بیماری را منتقل می کند، پس جایی را که بزاق حیوان هار ریخته است بسوزانید یا با مواد ضدعفونی کننده تمیز نمایید.

اقدامات اولیه برای فرد مصدوم

  • به علایم حیاتی مصدوم توجه کنید و اگر اختلالی وجود دارد، اقدامات ضروری را انجام دهید.
  • محل زحم را با آب و صابون خوب بشویید. با شستن زخم احتمال ابتلا به بیماری هاری بسیار کم می شود.
  • اگر ماده ضد عفونی کننده مانند بتادین در اختیار دارید از آن برای تمیز کردن زخم پوستی استفاده نمایید.
  • زخم را پانسمان کنید.
  • در اولین فرصت مصدوم را به مراکز درمانی بفرستید تا در آنجا اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلای وی به کزاز، هاری و عفونت انجام گیرد.
  • در صرت امکان، حیوانی را که گاز گرفته است بگیرید یا بکشید. اگر حیوان را زنده گرفته اید، او را به سازمان دامپزشکی بفرستید تا در آنجا مدت 10 روز در قرنطینه نگهداری شود. اگر در این مدت علائم هاری در حیوان ظاهر شد احتمال پیدایش هاری در شخص مصدوم نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که اقدامات درمانی بلافاصله بعد از گازگرفتگی در شخص مصدوم اعمال شده است. اگر حیوان کشته شده است با رعایت اصول بهداشتی (ضدعفونی وسیله ای که برای انتقال حیوان مشکوک به هاری استفاده میشود) آن را به سازمان دامپزشکی بفرستید تا در آنجا آزمایش های لازم انجام شود اگر نتایج آزمایش هار بودن حیوان را تأیید نمود احتمال به وجود آمدن هاری در مصدوم نیز وحود دارد.
  • محلی را که در آنجا بزاق حیوان مبتلا به هاری ریخته شده است را با مواد ضد عفونی کننده تمیز کنید.

اطلاعات تماس

آموزشگاه بهداشت اصناف پیام سلامت

آدرس: تهران - خیابان آزادی - انتهای خیابان جیحون - ابتدای خیابان رنجبر - پلاک 39

تلفن: 02155759656

همراه: 09122150626

نماد اعتماد

logo-samandehi نمایش مجوز فعالیت